Arabisch: verschil tussen versies

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Variëteiten en dialecten)
Regel 15: Regel 15:
  
  
''2011! أعيادا سعيدة وأقل الإسلام في عام!''<br />
+
''2011'' أعيادا سعيدة وأقل الإسلام في عام!<br />
 
'''Geert Wilders 10:46 AM Dec 24th 2010 via Twitter for BlackBerry'''
 
'''Geert Wilders 10:46 AM Dec 24th 2010 via Twitter for BlackBerry'''

Versie van 25 dec 2010 om 15:00

Arabisch is een antisemitische taal afkomstig uit het Midden-Oosten. Het is de taal van de Koran, het heilige boek van de islam en het wordt daarom door moslims gezien als de moedertaal van de wereld. Tuurlijk. Voor ons klinkt het taaltje nogal hysterisch en boosaardig. Het Arabische alfabet omvat 28 kriebelletters en wordt van rechts naar links geschreven met uitzondering van de cijfers, die van links naar rechts worden geschreven.

Verspreiding

Het Arabisch is de officiële taal in het Midden-Oosten, Noord-Afrika, de Hoorn van Afrika, en nog een paar apenlanden. Al deze landen zijn ook moslimlanden. Arabisch is zelfs ook een officiële taal in Israël, naast het Hebreeuws natuurlijk. Daarnaast is het Arabisch in zeer veel landen een minderheidstaal. In Nederland bijvoorbeeld spreekt bijna de helft van de mensen in de Randstad Arabisch. Daarom zijn daar vrijwel alle kranten, bordjes en ondertitels ook in het Arabisch.

Variëteiten en dialecten

In de Randstad en de regio's in het Midden-Oosten en Noord-Afrika worden verschillende Arabische variëteiten en dialecten gesproken. Deze verschillen sterk onderling, waardoor de inwoners uit verschillende regio's elkaar vaak niet kunnen verstaan. Maar omdat er voornamelijk wordt gescholden en bedreigd geeft dit allemaal niet zo.

Het klassiek Arabisch waarin de Koran is geschreven wordt Foesha genoemd. Het Arabisch zoals dat tegenwoordig wordt gebruikt in de Nederlandse televisie media wordt wel Modern Amsterdams Arabisch genoemd.




2011 أعيادا سعيدة وأقل الإسلام في عام!
Geert Wilders 10:46 AM Dec 24th 2010 via Twitter for BlackBerry