Gulden: verschil tussen versies

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
[[Vroeger]], toen alles nog beter was, hadden we geen euro's maar guldens. Guldens waren beter, want die waren ruim twee keer zoveel waard als de euro. Daardoor werden onze [[belastingcenten]] dus ook twee keer zo duur en werd eigenlijk alles twee keer zo duur, of zelfs meer. Zo kostte een biertje vroeger 2 gulden, en nu 2 euro. En kosten vandaag de dag 2 frietjes, 2 frikandellen en een flesje cola op Schiphol 14 euro, dat is bijna 31 guldens. Dat komt door [[Europa]] en dan vooral door de warme landen in het zuiden, waar ze liever lui dan moe zijn en onze [[belastingcenten]] opvreten. [[Geert]] is daarom ook tegen de euro.
+
[[Vroeger]], toen alles nog beter was, hadden we geen euro's maar guldens. Guldens waren beter, want die waren ruim twee keer zoveel waard als de euro. Daardoor werden [[onze belastingcenten]] dus ook twee keer zo duur en werd eigenlijk alles twee keer zo duur, of zelfs meer. Zo kostte een biertje vroeger 2 gulden, en nu 2 euro. En kosten vandaag de dag 2 frietjes, 2 frikandellen en een flesje cola op Schiphol 14 euro, dat is bijna 31 guldens. Dat komt door [[Europa]] en dan vooral door de warme landen in het zuiden, waar ze liever lui dan moe zijn en onze [[belastingcenten]] opvreten. [[Geert]] is daarom ook tegen de euro.
 +
 
 +
De Gulden, ach hadden we hem nog maar...

Versie van 21 sep 2010 om 08:20

Vroeger, toen alles nog beter was, hadden we geen euro's maar guldens. Guldens waren beter, want die waren ruim twee keer zoveel waard als de euro. Daardoor werden onze belastingcenten dus ook twee keer zo duur en werd eigenlijk alles twee keer zo duur, of zelfs meer. Zo kostte een biertje vroeger 2 gulden, en nu 2 euro. En kosten vandaag de dag 2 frietjes, 2 frikandellen en een flesje cola op Schiphol 14 euro, dat is bijna 31 guldens. Dat komt door Europa en dan vooral door de warme landen in het zuiden, waar ze liever lui dan moe zijn en onze belastingcenten opvreten. Geert is daarom ook tegen de euro.

De Gulden, ach hadden we hem nog maar...