Hero Brinkman: verschil tussen versies
(→Roep om democratisering PVV) |
|||
Regel 15: | Regel 15: | ||
= Roep om democratisering PVV = | = Roep om democratisering PVV = | ||
− | In mei 2010 maakte Brinkman in een interview met kwaliteitskrant Sp!ts en later in het babbelprogramma [[Pauw en Witteman]] kenbaar dat hij zelfstandig campagne wilde voeren voor meer [[democratie]] binnen de [[PVV]]. Hij riep het PVV-electoraat op om hem hierin te steunen door hem een voorkeurstem te geven. [[Geert]] heeft hierop gesproken dat op termijn [[het Volk]] misschien wel toe is aan een partij met leden. Voorts zei hij niet boos te zijn op Brinkman, al was het wel chiquer geweest als deze zijn kritiek binnenskamers had geuit en voor vaststelling van de kandidatenlijst. | + | In mei 2010 maakte Brinkman in een interview met kwaliteitskrant [[Sp!ts]] en later in het babbelprogramma [[Pauw en Witteman]] kenbaar dat hij zelfstandig campagne wilde voeren voor meer [[democratie]] binnen de [[PVV]]. Hij riep het PVV-electoraat op om hem hierin te steunen door hem een voorkeurstem te geven. [[Geert]] heeft hierop gesproken dat op termijn [[het Volk]] misschien wel toe is aan een partij met leden. Voorts zei hij niet boos te zijn op Brinkman, al was het wel chiquer geweest als deze zijn kritiek binnenskamers had geuit en voor vaststelling van de kandidatenlijst. |
Sinds de Tweede Kamerverkiezingen van [[2010]] waarbij de PVV de [[meerderheid]] behaalde, wordt Hero genoemd als beoogd Minister van [[Veiligheid]]. | Sinds de Tweede Kamerverkiezingen van [[2010]] waarbij de PVV de [[meerderheid]] behaalde, wordt Hero genoemd als beoogd Minister van [[Veiligheid]]. |
Versie van 19 mrt 2011 om 23:53
Hero Brinkman (Almelo, 29 december 1964) is een briljant politicus. Met de Tweede Kamerverkiezingen in 2006 werd hij voor de Partij voor de Vrijheid in de Tweede Kamer verkozen. Hij stond op nummer 11 op de kandidatenlijst van 2010 en ook toen werd hij natuurlijk verkozen.
Hiervoor was Brinkman inspecteur van politie en wijkregisseur van het Amsterdamse stadsdeel Oud-West. Anders dan de rest van de politie, wilde Hero —zijn naam zegt het al— gewoon boeven vangen! Brinkman is een tegenstander van de dubbele nationaliteit, kraken en het Nederlandse gedoogbeleid. Hij is van mening dat alle coffeeshops het beste gesloten kunnen worden omdat ze te veel overlast veroorzaken. Daarnaast vindt hij de aanpak van criminele jongeren te slap: hij zou veel liever zien in de zogenaamde heropvoedingskampen met kapotgeschoten knieën.
Antilliaanse boevennest
Op 5 december 2007 diende Brinkman een motie in om alle staatsrechtelijke banden van Nederland met de Antillianen te verbreken. De motie omschreef de bij het Koninkrijk der Nederlanden horende eilanden terecht als "een corrupt boevennest". Dit wekte verontwaardiging bij alle linkse fractieleiders. Die eisten publieke excuses voor zijn "vernederende en denigrerende" uitlatingen, en verklaarden hem tot onwelkom persoon op de Antillen. Brinkman weigerde uiteraard excuses en zag ook niet af van deelname aan een in januari gepland overleg op Curaçao in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK). Op 7 januari 2008 namen de Antilliaanse Staten een motie aan waarin Brinkman de toegang tot het parlementsgebouw werd ontzegd! Hij was op dat moment op de Antillen voor het POK. De overige Nederlandse parlementariërs wilden natuurlijk niet zonder de PVV-er het overleg ingaan, met als resultaat dat het overleg niet doorging.
Linkse aantijgingen
Brinkman lust zoals iedereen wel eens een biertje. Linkse media berichtten in september 2009 dat hij zich opdringerig zou hebben gedragen in het perscentrum van de Tweede Kamer, Nieuwspoort. Nadat een medewerker hem gewoon weigerde drank te serveren omdat hij al dronken zou zijn, probeerde de politicus zelf drank te pakken achter de bar. De barman meende dat Brinkman hem hierbij in het gezicht sloeg; iets wat door haast iedereen sterk wordt betwijfeld. Er werd door de betreffende medewerker geen aangifte gedaan, wat natuurlijk ook veelzeggend is. Wel ontving Brinkman een berisping van het perscentrum. De PVV heeft hierop besloten Nieuwpoort voortaan te boycotten. Sinds Brinkman er niet meer komt heeft Nieuwspoort omzetproblemen.
Een conflict tussen Brinkman en een aannemer over splitsing en verbouwing van de stolpboerderij van Brinkman zou zo uit de hand zijn gelopen, dat er meerdere 112-meldingen hebben plaatsgevonden. Uiteindelijk heeft de aannemer aangifte gedaan van mishandeling en hierbij gelogen over poging tot doodslag. Brinkman van zijn kant heeft daarop meteen aangifte gedaan van mishandeling. De aanklacht tegen Brinkman is geseponeerd.
Roep om democratisering PVV
In mei 2010 maakte Brinkman in een interview met kwaliteitskrant Sp!ts en later in het babbelprogramma Pauw en Witteman kenbaar dat hij zelfstandig campagne wilde voeren voor meer democratie binnen de PVV. Hij riep het PVV-electoraat op om hem hierin te steunen door hem een voorkeurstem te geven. Geert heeft hierop gesproken dat op termijn het Volk misschien wel toe is aan een partij met leden. Voorts zei hij niet boos te zijn op Brinkman, al was het wel chiquer geweest als deze zijn kritiek binnenskamers had geuit en voor vaststelling van de kandidatenlijst.
Sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 waarbij de PVV de meerderheid behaalde, wordt Hero genoemd als beoogd Minister van Veiligheid.
Het is niet eerlijk!!! Dat drankprobleem hadden we al een keer gehad!!!
tammo op donderdag 25 november 2010 23:31
Hero mag zeggen wat hij wil. Discussie over wel of niet ledenpartij binnen PVV is prima. Geen principiele bezwaren. Heeft voor- en nadelen.
Geert Wilders 11:30 AM May 11th 2010 via Twitter for BlackBerry