Kunstenaar

Uit wakkerpedia
Versie door Monade (Overleg | bijdragen) op 16 jan 2011 om 21:13

Ga naar: navigatie, zoeken

Een kunstenmaker is per definitie een betaalde, en dus overbetaalde, hobbyist.

De enige kunst die de meeste kunstenaars beheersen is de kunst om subsidie te krijgen voor de rotzooi die ze dan tentoonstellen. En dan staan er soms nog "gunners" naast die onder aanwending van een paar interessante woorden doen alsof ze de bedoeling ervan snappen.

Kunstenmakers moeten lijden voor hun kunst, maar dankzij het royale subsidie-infuus gebeurt dat tegenwoordig veel te weinig. Armoede maakt namelijk creatief. Geld krijgen zonder daadwerkelijke tegenprestatie leidt tot luiheid en gebrek aan inspiratie.

Geert, de VVD, maar vooral ons soort mensen willen daar héél graag wat aan doen.

Kunst uit het hart, ok!
Kunst uit onze portemonee, nee!




Bach, Mahler, van Gogh, Rembrandt hebben nooit subsidie gehad. sommige heben een hard leven geleid om hun kunst te kunnen brengen. Daarmee werd hun kunt beter en doorleefder en spannender en uiteindelijk gewaardeerd. Subsidie heeft nog nooit geholpen om cultuur populair te maken of aan de man te brengen. Het houd eerder tegen. Erger nog de noodzaak tot betere prestatie wordt helemaal weggehaald. subsidies moet je alleen geven aan dingen die moeten gebeuren en zonder dat geld niet gedaan worden. Verder is het in iedere brache dat je ervoor moet zorgen dat het geen je produceerd interessant genoeg zodat jij jezelf kan bedruipen.
Remko, Rijswijk op 13-01-2011, 10:43

Je eigen broek ophouden dames en heren kunstenmakers, muzikanten en lolbroeken, dat moeten wij ook! Niks soepsidies.. werken voor je geld. Punt!
Kobus Kloothamer | 05-01-11 | 13:23

Ja onze acteurs/kunstenaars worden zo goed betaalt, dat sommigen al snel denken dat ze echte professionals zijn. En het verdienen om overbetaalt te worden. De arrogantie is dan meestal niet ver uit de buurt. Het niveau van kunst en cultuur is meestal een afspiegeling van de werkelijkheid,ook als dat een schijnwerkelijkheid is. Als je kunst en cultuur tot uitdrukking moet brengen onder druk en beleving van moeilijke omstandigheden; Dan kan daar soms ook een noodzakelijk bijbaantje toe behoren, als teken en merk van echte gedrevenheid.
veerkant schreef op 24-11-2010 16:23